آیا رژیم صهیونیستی با همکاری آمریکا درحال برنامه ریزی حمله گسترده به لبنان است؟

ارتش رژیم صهیونیستی با نظارت مستقیم آمریکا، در حال اجرای موج فزایندهای از حمله به داخل خاک لبنان و به خصوص مواضع حزب الله است؛ و این ماجرا حکایت از آن دارد که واشنگتن از “میانجی گر” به “شریک” تغییر موضع داده است.
نشریه الاخبار با انتشار گزارشی تحلیلی به قلم علي حشيشو، نوشت: شبکه اسرائیلی “کان” به حضور افسران آمریکایی در مقر فرماندهی شمال ارتش رژیم اشغالگر در صفد و کنترل لحظه به لحظه جنگ اذعان کرده است و این به آن معناست که هر حمله ای که به خاک لبنان صورت می گیرد، با چراغ سبز آمریکایی هاست و این، تغییری قابل توجه در ماهیت نقش آمریکا در این منطقه به شمار می رود.
چنین حمله هایی با چنین پشت صحنه هایی نشان می دهد که کار از حمله به حزب الله گذشته و واشنگتن هیچ تمایلی به آتش بس با لبنان ندارد بلکه فقط سعی می کند ضربآهنگ حوادث را در سطحی ثابت نگه دارد؛ علت این اقدام را می توان ناامیدی رژیم صهیونیستی و متحدانش از خلع سلاح حزب الله دانست.
نگاهی به فرآیند کلی امور نشان می دهد که رژیم اسرائیل دیگر نمی خواهد منتظر راه حل سیاسی بماند بلکه به فشار نظامی تدریجی روی آورده است؛ البته این رویکرد به شکل جنگ گسترده فوری نخواهد بود بلکه به شکل نوع جدیدی از “مدیریت جبهه” نمودار خواهد شد.
این در حالی است که لبنان به طور رسمی و غیر رسمی دریافته است که دیگر جایگاهی در توجه ها و اهتمام های دولت آمریکا ندارد. این حقیقت را می توان در توقف تماسهای نمایندگان آمریکا از یک سو و تشدید انتقاد از سیاست های دولت لبنان – که در مذاکرات بسیار بد این دولت با صندوق بین المللی پول و افزایش خطر حمله گسترده رژیم صهیونیستی به خاک این کشور نمود یافت – از سوی دیگر، دید. مضافا بر اینکه برخی طرفهای لبنانی چه در داخل و چه در سطح منطقه خلیج فارس تلاش می کنند اطلاعاتی را از تصمیمات محافل داخلی رژیم اشغالگر درز دهند با این مضمون که این رژیم قصد دارد در واکنش به ناتوانی دولت لبنان در خلع سلاح حزب الله، فشارهای نظامی خود را افزایش دهد.
منابع دیپلماتیک گفته اند با توجه به حملات روزمره رژیم اسرائیل و عملیات های ترور این رژیم در داخل لبنان، نمیتوان به تغییر استراتژی ثابت این رژیم در قبال بیروت امیدوار بود. این منابع می گویند کمیته “مکانیسم” قصد ندارد در عملکرد خود تغییری صورت دهد؛ رئیس این کمیته بارها ادعا کرده است که رژیم اسرائیل “مدارکی در دست دارد که نشان می دهند حزب الله چندین بار توافق آتشبس را نقض کرده است”. وی در توجیه ادعای خود، به روایتهای رژیم صهیونیستی استناد کرده است؛ گفتنی است این رژیم در توجیه تجاوزات خود به خاک لبنان، آنها را پاسخی به عدم رسیدگی ارتش لبنان به موارد “نقض آتش بس” عنوان کرده است.
در همین راستا شبکه خبری اسرائیلی “کان” دیروز اطلاعاتی را درباره هماهنگی های موجود بین تل آویو و واشنگتن بر سر لبنان، افشا کرد. در گزارش این رسانه اسرائیلی آمده است: “در حالی که تلاش می شود آتش بس شکننده در غزه حفظ شود، حوادث متفاوتی در مرزهای شمالی در جریان است”. ایتای بلومنتال، خبرنگار نظامی این شبکه خبری اذعان کرد: “آمریکایی ها در مرزهای شمالی هم مثل غزه، بر آتشبس نظارت دارند. برخی افسران آمریکایی در مقر فرماندهی جبهه شمالی در صفد حضور دارند.. همه چیز طبق نقشه های آمریکا پیش می رود”.
وی افزود: “قرار بود دولت لبنان حزب الله را خلع سلاح کند اما از آنجا که لبنانی ها کاری در این زمینه نکردند، ارتش اسرائیل قطعا حمله می کند”. وی در ادامه خاطرنشان کرد که “طبق تصمیمات دراماتیک اخیر، اسرائیل امیدوار شده بود که حزب الله خلع سلاح می شود؛ و فقط یک مرجع مورد قبول اسرائیل در لبنان می توانست این کار را بکند، اما همچنان شاهد قدرتنمایی حزب الله هستیم. آنها حاضر به تسلیم سلاح نیستند و این مسأله از نظر اسرائیل، مسأله ای اساسی است”.
در این بین رژیم اشغالگر اطلاعیه هایی درباره رزمایش های گسترده ارتش خود در سراسر هفته گذشته در منطقه شمالی، منتشر کرد که اغلب به سناریوهایی اشاره داشتند که بر اساس فرضیه “توانمندی های قبل از جنگ حزب الله” با تمرکز بر عنصر غافلگیری شکل گرفته بودند.