روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه شرق از مطهری پرسید: «مجموعه هزینههای انسانی، نظامی لجستیکی و امنیتی و نیز سلسله تحولات و اتفاقات یک سال گذشته پس از هفتم اکتبر، طیفی از تحلیلگران، کارشناسان و ناظران را به تردیدی جدی در مورد اثربخش بودن عملیات طوفان الاقصی رسانده است. آیا حضرتعالی در اولین سالگرد این عملیات اعتقاد دارید طوفان الاقصی ارزش این میزان از هزینه را داشت؟».
وی در پاسخ گفت: بله! عملیات طوفان الاقصی ارزش این میزان هزینه را دارد و ارزش انجامش را داشت. چون اولاً مردم غزه سالها در محاصره بودند. دوم اینکه رژیم صهیونیستی برنامههایی برای مسجدالاقصی داشت. سوم، موضوع گسترش شهرکسازیها بود و چهارم، موضوع عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل مطرح بود که در مجموع سیر اتفاقات حکایت از این داشت که موضوع فلسطین به کلی فراموش شود. یعنی وضعیت طوری شده بود که برخی کشورها حتی میخواستند اعلام کنند موضوعی به نام فلسطین دیگر وجود ندارد. لذا گروههای فلسطینی راهی جز انجام این عملیات نداشتند. اگر طوفانالاقصی انجام نمیشد، اساساً موضوع فلسطین داشت به فراموشی سپرده میشد. البته اسرائیل در این یک سال، جنایتهای بسیار زیادی مرتکب شد و تجاوزات زیادی انجام داد و کماکان این جنایات ادامه دارد. اما یقیناً برای اینکه این غده سرطانی از بین برود باید این دست عملیاتها انجام میشد.
نایبرئیس اسبق مجلس افزود: عملیات طوفان الاقصی با این میزان از شهدا، مجروحان و خسارات در غزه و دیگر نقاط ارزش آزادی فلسطین را دارد، اما نکته اساسی اینجاست که ما باید از این به بعد موضوع را به شکل جدی پیگیر باشیم. این را هم باید گفت که در یک سال گذشته پس از هفتم اکتبر موضوع فلسطین در سطح افکار عمومی دنیا دوباره به شکل پررنگی مطرح شده است. اکنون وجهه اسرائیل نزد افکار عمومی جهان به شدت تخریب شده و تحت فشار شدیدی است؛ تا جایی که این رژیم که طی ۷۰ سال گذشته به طور نامشروع پدید آمده است، هیچ وقت در چنین شرایط دشواری گرفتار نبوده؛ بله شما به وضعیت سخت و ویرانیهای نوار غزه و حملات به لبنان نگاه میکنید، اما شرایط سخت و دشوار و بیسابقه در سرزمینهای اشغالی را هم نادیده میگیرید. باید به آنها هم نگاه کنید و ببینید که این رژیم با چه مسائلی دست بهگریبان است.اکنون هم بحران ناامنی کل سرزمینهای اشغالی را در بر گرفته و هم افسانه شکستناپذیری صهیونیستها بهطورکامل از بین رفته است. در کنار اینها، رژیم صهیونیستی اعتماد به نفس خود را هم از دست داده است و در کل طی یک سال گذشته بعد از طوفان الاقصی، موضوع فلسطین به یک موضوع جهانی و بینالمللی تبدیل شده است و به احتمال قوی من تصور میکنم با این شرایط، موضوع فلسطین به یک نتیجه قابل قبول میرسد.
وی درباره عملیات وعده صادق ۱ و ۲ و اینکه آیا هفتم اکتبر نقطه عطفی در تقابل تهران و تلآویو خواهد بود؟ گفت: بله خواهد بود. به هر حال آنگونه که گفتید بعد از هفتم اکتبر و طی یک سال گذشته ما دو بار به اراضی اشغالی حمله کردیم و علت ورود ایران به تحولات فلسطین و منطقه بعد از هفتم اکتبر حمایت ما از حماس و حزبالله است. وگرنه تا آنجایی که من اطلاع دارم، جمهوری اسلامی ایران از وقوع عملیات طوفان الاقصی آگاه نبوده و نقشی در این عملیات نداشته است. اما موضوع حمایت ما از حماس، حزبالله و دیگر گروههای محور مقاومت و از هر کسی که میخواهد به آرمان فلسطین کمک کند، موضوع کاملاً جدایی است. لذا بعد از عملیات طوفان الاقصی در یک سال گذشته که شاهد این میزان از جنایات و کشتار اسرائیل در غزه بودیم، باید این حمایتها در برابر جنایات انجام میشد. واقعاً هیچ چارهای برای جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت. به هر حال وقتی اسرائیلیها، فرماندهان ما را در سوریه و دیگر نقاط به شهادت میرسانند یا اسماعیل هنیه را در تهران ترور میکنند، قطعاً جمهوری اسلامی ایران نمیتواند این اقدامات را بدون پاسخ بگذارد. واقعاً چارهای جز پاسخ نبود. عملیات وعده صادق ۱ و ۲ روی داد، اجتناب ناپذیر بود.
ارسال نظرات