مراسم شب خاطره با محوریت روایت پیشکسوتان و فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی، شامگاه سهشنبه ۲۷ آذر با حضور پیشکسوتان و فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی در موزه دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد.
در ابتدا، سردار کرمپور رئیس کانون پیشکسوتان فراجا در سخنانی یاد و خاطره رزمندگان دوران دفاع مقدس را گرامیداشت و اظهار داشت: در این جلسه شب خاطره دو نسل و دو طبقهی که در بخش امنیت میهن اسلامیمان توفیق خدمت داشتهاند، حضور دارند. نسل اول در روزهای ابتدایی انقلاب در تهرانبزرگ و شاکله کمیته انقلاب اسلامی را شکل دادند و سپس در کنار عزیزترین فرزندان در جبهه نبرد، جوانانی که از دانشگاه علوم انتظامی در این جلسه هستند، پیوند زیبایی شکل داده شده است.
وی خاطرهای از شهید ناصر دادرس ذکر کرد و گفت: این شهید در کارگزینی کمیته سابق روی کاغذ نوشت "برادر ارجمندم، جناب اسماعیلی! من انشالله به فضل خدا اگر روزی بود، شنبه یا نهایتاً یکشنبه در خدمت شما هستم اما حسب وظیفه میخواهم این دقایق را در محضر رزمندگان باشم؛ اما ایشان در همان روزها در جریان بازدید از منطقه به شهادت رسید و یکشنبه ایشان تشییع شد. لذا این رزمندگان از تمام لحظات برای خدمت استفاده میکردند.
در ادامه سردار علیقلی فودازی به روایت بخشهای از مبارزات کمیته در تهران پرداخت و گفت: جوانهای امروز از چگونگی ایجاد کمیتههای انقلاب در روزهای ابتدایی انقلاب اطلاع ندارند؛ این کمیتهها ابتدا در مساجد شکل گرفتند که اولین کمیته مربوط به استقبال از امام خمینی (ره) بود.
این پیشکسوت کمیته انقلاب اسلامی با بیان اینکه شهربانی و پلیسقضایی از دیگر مجموعههای برآمده از کمیته انقلاب اسلامی بودند، گفت: مرحوم آیتالله مهدویکنی در رأس کمیتههای انقلاب اسلامی در تهران بودند که در ادامه به ۱۴ مجموعه توسعه پیدا کردند و حدود ۱۴ هزار نیرو در منطقه جنوب تهران داشتند که عمده وظیفه این کمیتهها تأمین امنیت مردم بود. وی با تاکید بر اینکه کسانی که در کمیته ماندند کسانی بودند که تابع ولیفقیه و حضرت امام (ره) بودند، گفت: همه بچههایی که در کمیتههای انقلاب اسلامی بودند به عشق امام (ره) ایستادند و مهمترین کار مقابله با گروهک منافقین بودند. اولین برخورد با منافقین در خیابان هلال احمر و علیه مرکز آموزش منافقین در سال ۱۳۵۹ بود. در عملیاتی سه دختر عضو گروهگ منافقین را اوایل سال ۱۳۶۰ در خیابان وحدت اسلامی دستگیر کردیم، که آنها ۱۲ عملیات و ترور موفق انجام داده بودند.
در بخش دیگر این مراسم، حمید احمدی از پیشکسوتان کمیته در سخنانی گفت: شخصاً ورودی ۲۳ سال ۱۳۵۷ و اولین مجروح کردستان بودم که تیر خلاص خوردم و در عملیات برونمرزی و آبادان و گیلانغرب زخمی شدم اما همچنان زنده هستم. وی گفت: اولین غائلهی که در کردستان ایجاد شد امام خمینی (ره) پیام دادند که این غائله را جمع کنید که شهید چمران در میدان بود و شرایط به طوری که کومله به پای بچههای جهاد نعل میزنند. ما داوطلبانه به پادگان امام حسین (ع) رفتیم و پس از اموزهایی راهی کرمانشاه و جوانرود شدیم و مقابل دشمن ایستادیم.
در ادامه سردار هاشمی از پیشکسوتان کمیته، مادران را ریشه پیروزی انقلاب دانست و با بیان اینکه اگر ما در صحنههای انقلاب خدمتی انجام دادیم، به پشتوانه مادران و همسران بود، گفت: بچههای کمیته در روزهای انقلاب بدون هیچ چشمداشت و فیشهای حقوقی و به دستور امام خمینی (ره) وارد میدان کمیته شدند و تا آخر ایستادند.
سپس، سید منصور موسوی از آزادگان کمیته انقلاب اسلامی گفت: ۱۱ سال در اسارت آمریکاییها بودم درحالی که هیچ مدرکی از ما نداشت ولی چون ظالم بودند ما را نگه داشتند؛ دشمن مسائل روحی و روانی را علیه ما انجام میداد.
در پایان این مراسم از خانوادههای شهیدان دوران دفاع مقدس شهید سید برات حسینی، شهید محمدابراهیم حمیدی و شهید مجید بیاتی تجلیل شد.
ارسال نظرات