سید ابراهیم نبوی مشهور به داور طنزپرداز اصلاحطلب در ۶۴ سالگی در شهر سیلورسپرینگ ایالت مریلند خودکشی کرد، این روزنامهنگار اصلاحطلب به دلیل بیمهری دوستان و همکاران سابقش مرگ خودکشی کرده است.
روزنامههای اصلاحطلب در شماره امروز خود با نوشتن سوگواره به سفیدشویی این خودکشی پرداختهاند؛ روزنامه اعتماد درباره داور به نقل از عطاالله مهاجرانی نوشته است:
گذار او از سال ۱۳۸۲ به خارج ایران افتاد. اما در درون او چیزی شکسته بود. پناهی هم نداشت. تنها بود. این تنهایی در بین سطور نوشتهها یا گفتوگوهایش دیده میشد. ارتباطش با من هم که بسیار نزدیک بودیم، دیر به دیر شده بود. مبانی و افقهای مشترکی که در دوران جوانی و حتی تا اواخر دهه هفتاد بین ما بود رنگ باخته و ویران شده بود. چند سال پیش زنگ زد و به من پیشنهاد کرد رمان مشترکی با موضع انقلاب با هم بنویسیم. معتقد بود به دلیل تقابلی که در دیدگاههای ما وجود دارد این کار میتواند مبتکرانه باشد. البته چنین تجربهای وجود داشته است. منتها من اهلش نبودم. گفتم داور نوشتن رمان شبیه ایام حاملگی است. مشترک نمیشود!
روزنامه هممیهن نیز شماره امروز خود را به خودکشی ابراهیم نبوی اختصاص داده و مینویسد:
او بهخاطر دوری از وطن، افسرده و دلتنگ بود و هیچوقت نتوانسته بود با اقامت اجباریاش دور از ایران کنار بیاید و این سرنوشت محتوم بسیاری از آنهایی است که بار و بنهشان را جمع میکنند تا آنسوی دنیا زندگی بهتری برای خود بسازند، اما نمیتوانند و سر آخر در حسرت وطن جان میدهند.
رسانههای مدعی اصلاحات از دو دهه پیش تاکنون محلی برای استقرار و پرورش نیرو برای شبکههای ضدایرانی خارجنشین بودهاند. با نگاهی به کادر رسانههایی چون بیبیسی فارسی، ایران اینترنشنال، ایندیپندنت فارسی و ... درمییابیم که بسیاری از اعضای آنها، درگذشته خبرنگار و روزنامهنگار رسانههای اصلاحطلب بودهاند.
علاوه بر اینکه کادر جراید اصلاحطلب بهعنوان نیروهای رسانههای ضدانقلاب پراکنده شدند اما به طور جمعی نیز با مؤسسات و رسانههایی مانند «روز آنلاین» همکاری کرده و گرد هم جمع شدند. «هوشنگ اسدی» یکی از روزنامهنگارانی که سابقه عضویت در حزب توده و همکاری با ساواک را داشت به همراه همسرش نوشابه امیری به پاریس رفتند و در خارج از کشور به همراه «حسین باستانی» وب سایت «روز آنلاین» را راهاندازی کردند.
وبسایتی که در ابتدا زیرمجموعه مطبوعات و رسانههای اصلاحطلب محسوب میشد و بسیاری از نویسندگان آن از داخل کشور برای آن مطلب مینوشتند. بهتدریج زاویه این وبسایت با کشور و نظام بیشتر شد. اما پیوند با داخل کماکان حفظ شد و تأمین محتوای از داخل ادامه پیدا کرد.
علاوه بر اسدی و همسرش، «نیکآهنگ کوثر» نیز بهعنوان سایر اعضای هیئتمدیره فعالیت میکردند. نیکآهنگ کوثر بهخاطر کشیدن کاریکاتور توهینآمیز به یکی از شخصیتهای مذهبی در داخل ایران مشهور شد و انتشار فایل صوتی گفتوگوی او با مهدی هاشمی پس از وقایع سال ۱۳۸۸ جنجال آفرید. ابراهیم نبوی، طنزنویس و سردبیر روزنامه زن به مدیرمسئولی فائزه هاشمی نیز از دیگر اعضای هیئتمدیره مؤسسه روز بود. همچنین امید معماریان، از روزنامهنگاران نشریات زنجیرهای نیز عضو دیگر هیئتمدیره این رسانه بود.
در حالی که روز گذشته پزشکیان قرارداد همکاریهای جامع با روسیه را امضا کرده برخی رسانههای اصلاحطلب همچنان سودای گفتگو با غرب را دارند، ارمان امروز دراینباره نوشته است:
در شرایط کنونی، آنچه بیش از همه اهمیت دارد، اتخاذ رویکردی منطقی و حسابشده در قبال سیاستهای آمریکا است. ایران باید با استفاده از تجربیات گذشته و ارزیابی دقیق شرایط، سیاستی را تدوین کند که ضمن حفظ منافع ملی، بتواند فشارها و تهدیدات خارجی را کاهش دهد. مذاکره با آمریکا، اگرچه ممکن است چالشهای خاص خود را داشته باشد، اما بهعنوان یکی از ابزارهای دیپلماسی میتواند نقش مهمی در حلوفصل اختلافات و کاهش تنشها ایفا کند. البته این مذاکرات باید با رعایت خطوط قرمز و حفظ عزت و اقتدار ملی انجام شود تا پیام ضعف به طرف مقابل منتقل نشود.
مذاکره با آمریکا در این شرایط و با برخورداری آمریکا از توان پروپاگاندا، نهتنها ارزنی از مشکلات ما را حل نخواهد کرد، بلکه همه داشتههای ما را نیز بر باد خواهد داد و مصداق اتم و اکمل خسارت محض خواهد شد.
بنابراین به ضرس قاطع و با صدای بلند میگوییم مذاکره با آمریکا تأمینکننده منافع ملی ما نیست و هرگاه به شرایطی دست یابیم که منافع ملی ما با مذاکره تأمین میشود، قطعا هیچ خردمند و دلسوزی از آن چشمپوشی نخواهد کرد.
ارسال نظرات