حسین مرعشی، فعال چپ و دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در اظهاراتی که خبرآنلاین آنها را منتشر کرد به برخی توصیههای خود به رئیسجمهور پزشکیان اشاره کرده و گفته است:
"دومین مسالهای که بر اساس تجربه و از نظر کارشناسی مورد تایید خیلی از دوستان ما بوده و به آقای پزشکیان هم تاکید شد اینکه مسائل ایران که عمدتا مسائل اقتصادی است و فشار را متوجه مردم میکند این موضوعات بدون حلوفصل مسائل بینالمللی و سیاست خارجی ایران راه به جایی نمیبرد که خوشبختانه امروزه، با همت آقای پزشکیان و وزیر محترم امور خارجه و تحت رهبریهای رهبر معظم انقلاب، دریک فضایی قرار گرفتهایم که سایه شوم جنگ از سر ایران و ملت ایران کاملا کنار رفته و افق روشنی برای همکاریهای بین المللی رقم خورده است."
*قطعا قوه عاقله دولت و مشاوران امین رئیسجمهور پزشکیان اجازه نخواهند داد نسخههای سمّی و خطرناکی که به اسم دلسوزی روی میز دولت گذاشته میشود؛ فیالفور و بدون پالایش در دستور کار قرار گیرد.
توصیه مرعشی همان نسخهای است که در دولت روحانی در دستور کار قرار گرفت و عبرتهای تلخی را رقم زد.
جالب است که سخنان مرعشی حتی در سمت معارض مواضع کارشناسان و رهبر انقلاب نیز قرار دارد که تأکید دارند دلیل عمده مشکلات کشور سوء مدیریت و مقولات داخلی است.
ضمن اینکه همین کارشناسان بیان میکنند تأثیر تحریمها بر اقتصاد ایران کمتر از میانگین 20 درصد است و زیاد نیست.
تأسف ماجرا نیز اینجاست که حسین مرعشی یک مدیر اجرایی بوده است و عملا بهتر از هرکسی میداند که چه خبر است و مشکلات کشور چگونه بهبود مییابد؟
لذا باید نتیجه گرفت که مرعشی عملا نسخه سیاسی خود و دوستانش را به اسم روش بهبود مشکلات کشور به پزشکیان قالب کرده و در این مسیر البته عقلانیت و واقعیت را هم نادیده گرفته است.
دقت شود که تأکید بر جستن ریشه مشکلات کشور در داخل کشور هرگز رافع عقلانیت مذاکراتی جمهوری اسلامی ایران نیست و حتی اگر هیچ بخشی از مشکلات کشور نیز به تحریم و مذاکره مربوط نباشد؛ لکن یک حاکمیت اصولی همواره باید به عقلانیت مذاکراتی تن در دهد و در شرایط معقول؛ آنرا بپذیرد.
جامعه باید بداند که مذاکره لزوما دستاورد اقتصادی ندارد و همواره میتوان بخشی از منافع کشور در ابعاد مختلف را از آن استحصال کرد. البته به این شرط شرایط مذاکره معقول فراهم باشد.
ارسال نظرات