آیا احتمال فعال شدن گسل‌های تهران با حمله اسرائیل وجود دارد؟

در روزهای پس از آتش‌بس جنگ 12 روزه و بمباران تهران توسط رژیم صهیونیستی، شایعاتی درباره احتمال فعال شدن گسل‌های زلزله منتشر شد؛ اما متخصصان این فرضیه را فاقد هرگونه مبنای علمی دانسته و رد کردند.

چند روز پس از برقراری آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه و پایان حملات رژیم صهیونیستی به تهران، فضای مجازی با شایعاتی درباره احتمال فعال شدن گسل‌های زلزله روبه‌رو شد. این شایعات که بدون پشتوانه علمی و صرفاً بر پایه تصورات نادرست شکل گرفته بود، موجی از نگرانی و اضطراب تازه در جامعه ایجاد کرد. در شرایطی که پایتخت به‌تازگی از فشار حملات مستقیم خارج شده بود، این اخبار کذب می‌توانست بحران روانی جدیدی را رقم بزند.

پاسخ علمی متخصصان به شایعات بی‌اساس

«حبیب رحیمی»، عضو هیئت علمی گروه زلزله‌شناسی و شورای علمی مرکز لرزه‌نگاری کشوری، با رد این شایعات اعلام کرد که هیچ رابطه‌ای میان بمباران سطحی و فعال شدن گسل‌های عمیق وجود ندارد. به گفته وی، انرژی ناشی از بمباران‌های نظامی حتی در مقیاس وسیع، به‌هیچ‌وجه توان تحریک گسل‌های زمین‌ساختی را ندارد. زلزله نتیجه فرآیندهای عمیق زمین‌شناسی است که در طول زمان رخ می‌دهد و انفجارهای مقطعی نمی‌توانند این ساختار پیچیده را تحت تأثیر قرار دهند.

نقش رسانه‌ها در مهار بحران روانی

در فضای پساجنگ، کنترل اخبار و مقابله با شایعات اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. رسانه‌های رسمی و کارشناسان علمی باید با اطلاع‌رسانی شفاف و مستند، به کاهش فضای روانی نادرست کمک کنند. شایعات بی‌اساس می‌توانند اثرات مخربی بر روحیه عمومی بگذارند و حتی بیش از خود حملات، به ایجاد ناامنی روانی دامن بزنند. در این مسیر، هماهنگی رسانه‌ها و نهادهای علمی ضروری است تا جامعه با واقعیت‌های علمی و نه با ترس‌های القایی روبه‌رو شود.

ارسال نظرات

;