این کانال عبری افزود که در هفتههای اخیر پیشرفتی قابل توجه در مذاکرات با حکومت جدید دمشق حاصل شده است.
این کانال عبری افزود که در هفته های اخیر پیشرفتی قابل توجه در مذاکرات با حکومت جدید دمشق حاصل شده است.
در تلآویو و واشنگتن این برداشت وجود دارد که احمد الشرع، رئیس حکومت انتقالی سوریه، کمتر به پایان جنگ در غزه اهمیت میدهد و بیشتر به دنبال لغو تحریمهای آمریکا علیه کشورش است.
یک منبع سیاسی به این شبکه گفت: «الشرع صهیونیست نشده، اما این منافع هستند که مسیر اقدامات او را تعیین میکنند.»
این شبکه توضیح داد که در همین حال، آمریکاییها تلاش میکنند عادیسازی روابط با سوریه را به بهبود روابط بین اسرائیل و ترکیه نیز پیوند دهند.
در همین زمینه، میتوان اظهارات تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه و نماینده ویژه این کشور در امور سوریه، را بهتر درک کرد که گفته بود: «اختلاف میان واشنگتن و آنکارا درباره تحویل جنگندههای F-35 به ترکیه ممکن است به زودی حل شود.»
اما درباره لبنان، وضعیت پیچیدهتر است و به میزان زیادی به موضوع خلع سلاح حزبالله بستگی دارد، موضوعی که هنوز محقق نشده است، اما دولت لبنان و بهویژه دولت آمریکا همچنان این هدف را دنبال میکنند.
این شبکه عبری اشاره کرد که در مرحله بعد، قرار است عربستان سعودی به روند عادیسازی بپیوندد، اما این اقدام به دلیل افکار عمومی در این کشور، تا پس از پایان جنگ غزه به تأخیر افتاده است.
به گفته برخی منابع در تلآویو، پایان جنگ غزه ممکن است در ماههای آینده، چه از طریق یک راهحل نظامی و چه از طریق توافق تسلیم از سوی حماس، محقق شود.
در صورت پیوستن عربستان به روند عادیسازی، احتمال دارد اندونزی، به عنوان بزرگترین کشور مسلمان جهان که اخیراً دولتی متمایل به غرب به ریاست پروبوا سوبیانتو در آن به قدرت رسیده است، به این روند ملحق شود.
همچنین ممکن است عربستان سعودی بتواند نزدیکترین متحدان خود، از جمله پاکستان به عنوان دومین کشور بزرگ مسلمان، را نیز به این روند بکشاند.
با این حال، وضعیت پاکستان پیچیدهتر است، چه به دلیل جریانهای قدرتمند اسلامگرا در داخل این کشور و چه به دلیل روابط نزدیک اسرائیل با هند و وضعیت جنگ یا تنش شدید میان اسلامآباد و دهلینو.
این شبکه در پایان گزارش خود تأکید کرد: «به هر حال، طبق برنامههای طراحیشده در قدس و واشنگتن، قرار است همه این تحولات در شش ماه تا یک سال آینده رخ دهد.»
ارسال نظرات