امیر عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع کشورمان طی سخنانی در همایش ملی جنگِ شناختی که به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد، گفته است: جنگ شناختی امروز به خیابانها، منازل، دانشگاهها و مدارس کشیده شده است. در جنگ شناختی تحمیل اراده وجود ندارد؛ در این نوع جنگ، افراد با اراده، علاقه، و اشتیاق کامل، آنچه را که دشمن میخواهد، انجام میدهند.
به گزارش خبرآنلاین، او با بیان اینکه امروزه در جامعه ما مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی بهشدت تحت تاثیر جنگ شناختی قرار دارند، ادامه داد: بسیاری افراد احساس میکنند مشکلات اقتصادی دارند، حتی اگر در واقع این مشکلات بهشدت ملموس نباشند. این وضعیت ناشی از ترکیب عواملی است که هم از داخل و هم از بیرون کشور تاثیر میپذیرند.
امیر نصیرزاده تصریح میکند: از یک سو، شرایط اقتصادی داخلی و ضعفهای مدیریتی موجب ایجاد ناامیدی و نارضایتی میشود و از سوی دیگر، تحریمهای اقتصادی و فشارهای خارجی این احساسات را تحریک و تقویت میکند. تحریمهای اقتصادی هدف اصلی خود را برای دامن زدن به مشکلات معیشتی و اجتماعی در داخل کشور دارند و در این شرایط، حتی افرادی که از نظر اقتصادی در وضعیت خوبی به سر میبرند، به دلیل تاثیرات جنگ شناختی و تبلیغات محیطی، احساس میکنند با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند.
این مقام بلندپایه امنیتی و نظامی کشورمان همچنین گفته است: ایجاد یاس و ناامیدی یکی از راههای مهم در جنگ شناختی است که دشمن به آن تاکید دارد.مسئولان، استادان و فرماندهان دانشگاهها و مدارس باید مراقب باشند احساس یاس و ناامیدی در جامعه نهادینه نشود و تلاش کنند تا با ایجاد امید، انگیزه و اعتماد به آینده، توانمندیهای جامعه را تقویت و از تاثیرات منفی جنگ شناختی جلوگیری کنند.
امیر نصیرزاده همچنین با تأکید بر استفاده از نخبگان در تمام شئون کشور همچنین میگوید: برای مقابله با جنگ شناختی دشمن، از مهمترین راهکارها، حکمرانی در فضای مجازی است و اگر نتوانیم بر فضای مجازی حکمرانی کنیم، شاهد آشفتگی و تفرقه در این فضا خواهیم بود که در نهایت به نفع دشمن است.[6]
*سخنان امیرنصیرزاده برگی از کتاب قطور "لزوم مبارزه با سیاهنمایی از شرایط کشور" است.
سیاهنمایی عمیق و پر حقد و کینهای است که متأسفانه باید اذعان کرد که سالهاست جان کشور و مام میهن را در ابعاد مختلف آزرده است.
توطئههایی که تقلا میکنند مشکلات عادی کشور را "ابر بحران" جلوه دهد، اقتصاد کشور را افلیج و در شرایط بنبست معرفی کند، قاطبه جوانان کشور را مشتاق مهاجرت بنامد و هر توانمندی محرزی که در ایران اسلامی وجود دارد را انکار نماید.
اگر بخواهیم یک اشاره موجز در این زمینه داشته باشیم باید بازگشتی داشت به بیانی از مقام معظم رهبری که 5 سال قبل در دیدار با اعضای مجلس خبرگان فرمودند: "با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قلهی عزت قرار دارد و مایهی افتخار و مباهات برای اسلام است.
ما همین جمله کوتاه و مشخص را به مخاطبان محترم و البته به وزیر دفاع میسپاریم تا قضاوت کنند مفهوم این عبارات طی سالهای اخیر چقدر در رسانهها شنیده شده و چقدر در بیان مسئولان جلوه داشته است؟!
مثلا صدا و سیما آیا توانسته در برنامههای متواتر این معنا را اثبات کند که ایران در قله عزت قرار دارد و به واسطه دستاوردهایش در عرصههای مختلف اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و امنیتی مایهی مباهات اسلام است؟
طبعا جنگ مورد اشاره وزیر محترم دفاع از همین معبرها شروع میشود و اگر با آن به مقابلهای اصولی برنخیزیم؛ قربانیان زیادی خواهیم داد. همچنان که تاکنون دادهایم!
عیارسنجی واقعی مشکلات اقتصادی، مقابله با سیاهنمایان، بیان تاریک و روشن مسئله مهاجرت، تبیین دستاوردهای اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ایران، به تصویر کشیدن معیشت واقعی مردم در خارج از کشور و ترسیم دقیق از شکل واقعی زیست مردم در حکومتهای مختلف تاریخ؛ از جمله فوریتهای ضروری زمانهی ما برای پیروز در "جنگ شناختی" است.
گفتنیست این نخستین بار طی سالهای اخیر است که میبینیم مقام محترم وزارت دفاع در جایگاه تبیینی وارد شده و سخنانی را مطرح میکند که ضمن انطباق بر رسالت وزارت دفاع؛ کارکرد و کاربردی عمومی و همهفهم نیز دارد. رویکردی مغتنم که باید از آن استقبال کرد.
ارسال نظرات