گفت و گوی قاضیزاده هاشمی با برنامه «تهران 20»/ تحول و تغییر در ساز و کارهای بنیاد شهید و امور ایثارگران/ تغییر نقش بنیاد از بنگاهداری به سهامداری در برخی شرکتهای وابسته/ طراحی مکانیزم سه ضلعی برای حمایت از ایثارگران
چندی پیش قاضی زاده هاشمی در اظهاراتی نسنجیده اقدام به طرح مبلغ عددی سواستفاده، رانت و اختلاس یکی از مجموعه های دی نمود که این خبر با واکنش رسانه ها، فعالان بازار بورس و سرمایه، مدیران سابق مجموعه های مورد اشاره و توده مردم و بویژه جامعه ایثارگری مواجه شد.
واکنش هایی که بلاشک بنیاد شهید و امور ایثارگران و اصل تشکیل و اساس فرآیند آن را زیر سوال برده و عملا گل به خودی قاضی زاده هاشمی محسوب می شود.
در این بین، شهید نیوز/شهیدخبر در مواجه با آماج انتقادات و نظرات مخاطبین سعی در انتشار برخی از آنها دارد.
در یکی از موارد یکی از مخاطبین ما که خود را "فعال نگون بخت بازار سرمایه که در ترکیب سهامداری بانک دی زندگی اش نابود شده" است معرفی می کند به خبرنگار ما گفت:"امیدوار بودم با شایستگی و شعار بی بدیل ریاست بنیاد شهید در زمان انتخابات مبنی بر حل سه روزه مشکل بورس، حداقل در سهم بانک دی بخشی از خسارات خود را جبران نمایم که با اظهار نظر قاضی زاده مبنی بر ۵ هزار میلیارد تومان تضییع حقوق سهامداران و یا اختلاس در یکی از شرکت های مجموعه دی، تازه فهمیدم که به چه ریسمان پوسیده ای آویزان شده ام.
مخاطبی دیگر در پیامی نوشته است:" ایشان با این اظهار نظر آنهم در محافل عمومی، عملا سرمایه ما را نابود کرد و فهمیدیم برنامه سه روزه ایشان برای بهبود اوضاع بور س از چه پشتوانه ای برخوردار بوده!
مهم تر اینکه در کمال ناباوری برخی اعضای مسئول بانک نیز مشکل را مضاعف کرد."
در بررسی نظر این مخاطب با ورود به سامانه کدال که همه اطلاعات بطور شفاف در آن مشخص است به موارد قابل طرح ذیل در خصوص فقط یکی از شرکت های زیرمجموعه بانک دی بر می خوریم:
شرکت مورد تاخت و تاز قاضی زاده در سال 90 مبلغی معادل 74 میلیارد ریال، سال 91 مبلغ 5.161.041 میلیارد ریال، سال 92 مبلغ 5.770.126 میلیارد ریال، سال 93 مبلغ 1.318.029 میلیارد ریال، سال 94 مبلغ 3. 924.719 میلیاردریال، سال 95 مبلغ 2.152.188 میلیاردریال،سال96 مبلغ 13.094.104 میلیاردریال، سال 97 مبلغ 8.025.717 میلیاردریال، سال 98 معادل 11.906.038 میلیارد ریال و سال 99 مبلغ 16.272.645 میلیارد ریال، جمعا معادل مبلغ 67.624.681 میلیارد ریال درآمد و در مقابل آن مبلغ 54.765.7 2 1 میلیارد ریال بهای تمام شده و در نهایت مبلغ 12.858.960 میلیارد ریال سود کسب و تقدیم سهامدار بالادستی خود(بانک دی) نموده است.
این مبلغ سود با جزئیات توسط بانک کدال و افشا گردیده و فارغ از ارزش افزوده های دارایی های در اختیار شرکت این سود کسب و ثبت شده است.
بررسی ها نشان می دهد این مبلغ، معادل چندین برابر سود کسب شده، ارزش افزوده برای بانک تقویم کرده است.
امری که مشخص نیست با چه هدفی عامدانه مغفول مانده و بیشتر شبیه خطای ناشی از عدم تسلط مدیرعامل بانک دی به محاسبات است تا یک خبرسازی مفید و موثر برای کاهش ارزش واقعی سهام و تصاحب آن توسط عده ای تمامیت خواه و فرصت طلب!
عمومی سازی رقم بدهی و طرح اشتباه عنوان "اختلاس" در رسانه عمومی و در شرایط فوق العاده اقتصادی کشور با فشار مضاعف به افکار عمومی بدون مطرح کردن متعاقب اشتباه بودن آن و عذرخواهی از افکار عمومی، چه معنایی می تواند داشته باشد؟
پرواضح که پرداخت به هر موضوع با شانتاژ خبری موثر بر بانک دی و حضور رپورتاژی بانک های رقیب و اتخاذ سیاست خبرپراکنی و سپس تکذیب آن، تا چه میزان در این مقوله مهم است.
این مهم نوشداروی پس از مرگ سهرابی است که با توجیه مدیر عامل بانک که "این اشتباهات عادی است" هم به کار نمی آید و سهم مرده متضرران را زنده نمی کند
جبران زیان سهامداران و ارائه وجهه قبیح بانکی که متعلق به جامعه ایثارگری است توسط متولیان ارزش های ایثارگری کشور قابل توجیه و لاپوشانی نیست و از توان بانک دی خارج است.
چرا که مسئله در قالب کلان مطرح شده و افکار عمومی نسبت به آن موضع گرفته اند.
سهامداران چوب ارائه اطلاعات ناصحیح یک مسئول درباره یکی از زیرمجموعه های دی را می خورند و مشخص نیست این موضوع چگونه جبران پذیر خواهد بود؟
یکی از مخاطبین نیز نوشته است:"خطای ارائه اطلاعات توسط قاضی زاده خیلی خیلی اتفاق خواهدافتاد؟ آن هم در شرایطی که تمامی بانکهای رقیب بدنبال ارائه بخش زیبای صورت خود هستند نه اینکه بدهی شرکتهای فرعی که در مقابل آن کلی دارایی همانند املاک و سهام مندرج در صورتهای مالی تلفیقی را در اختیار دارند به عنوان اختلاس و تضییع حقوق اعلام و ثروت سهامداران بانک را نابود نمایند و حال انتظار دارید در بورس نوبت چندم و یا امتیاز چندم را به گران ترین سهم بانک تاریخ بورس (هر سهم تومان 8500) تخصیص دهند؟"
یک مخاطب دیگر نیز برای ما نوشته است: "به عنوان یک فعال کوچک در بازار سرمایه توصیه می کنم یا مصاحبه نفرمایید و یا به نکات ذیل توجه ویژه نمایید.
- شما هنوز تفاوت بدهکار و بستانکار را نمی شناسید.
- شما هنوز تفاوت دارایی و بدهی را در دنیای اشخاص حقوقی نمی شناسید.
- شما فرق هزینه و مانده بدهکاران را نمی شناسید.
- شما هنوز روابط بین حسابها که از محل مانده بدهی شرکتهای فرعی چه سودی عاید شما گردیده را نمی فهمید.
- شما هنوز الفبای مدیریت سهام در بازار سرمایه را نمی دانید.
- شما هنوز فکر می کنید می توان با نامه های غیر واقعی نظر سهامداران را تعدیل نمود.
- شما هنوز نمی دانید که هیات مدیره بانک فقط یک ابزار برای حمایت از سهم خود دارد و آن هم نتیجه عملکرد.
- شما هنوز دستکاری در قیمت سهام که ناشی از این نوع اطلاع رسانی به عنوان یک جرم است را نمی دانید.
- شما هنوز به پیگیری های بعدی سهامداران که چرا اینگونه سهم را خراب می کنند و چه هدفی دارند واقف نیستید.
- شما هنوز نمی دانید که چون به موقع صورتهای مالی خود را کدال نکرده اید چه جریمه و تنیبهی در انتظار شماست.
- شما هنوز نمی دانید که برای برگزاری دیرهنگام مجمع سال 99 خود چه هزینه ای را باید بدهید
- شما نمی دانید که ما سهامداران نخواهیم گذاشت سهم را پایین بیاورید و به حداقل قیمت خریداری نمایید.
- شما نمی دانید که بخش کوچکی از منابع در اختیار مربوط به سهامداران است و عمده منابع دیگر مربوط به صاحبان سپرده است.
- شما نمی دانید از روزی که بانک را تحویل گرفته اید مسئول تمام جوانب آن هستید نه عملکرد مدیران ده سال قبل.
- شما نمی دانید در موضوع به گردن انداختن ایرادات به مدیران ده سال قبل در کشور رکورد شکسته اید.
- و شما نمی دانید که ما سهامداران ابله نیستیم و ضررهای ناشی از دعواهای داخلی شمار را نخواهیم داد و ..."
مجمد رضا عرب زاده
از مطالعه عمیق شما در خصوص این خبر لذت بردم. بواقع همه بانکها سهم پر لیوان خود را اطلاع رسانی و اما مسئولین این بانک متاسفانه برای اینکه بگویند ما خوبیم و قبلی ها بد بودند فقط از نگاه سهم خالی لیوان خود به قضایا می پردازند. در دنیای اشخاص حقوقی بانکها با شرکتهای سهامی عام متفاوت هستند. این نوع خبر رسانی به سپرده گذاران آسیب نمی زنند چون آنها از روز انتشار خبر، سپرده خود را به بانکی که صاحب دارد منتقل و این سهامداران هستند که باید هزینه این اظهار نظرها را پرداخت نمایند. وقت آن رسیده که مدیران بانک به خود آیند و بدانند که نتیجه عملکرد سال گذشته و امسال آنها به مدیران 10 سال قبل ربطی ندارد. اینکه دولتها اشتباهات را به گردن دولت های قبلی می اندازند حق دارند چون از بودجه دولت مصرف می کنند ولی این بزرگان فراموش کرده اند که اول باید منابع و درآمد در بانکها ایجاد و سپس خرج نمایند. از گفتمان و اطلاع رسانی بانک مشخص است که این مدیران دولتی هستند و نظام بانکهای خصوصی را نمی شناسند و اگر ادامه بدهند نه تنها اورده مدیران قبلی را نابود می نمایند بلکه هیچ دستاورد جدیدی نخواهندداشت و اما اگر بدنبال این هستند که قیمت سهم را به زیر 50 تومان برسانند و سپس دو درصد بانک را بخرند و وکالت نامه های سهامداران جامعه هدف بنیاد را ابطال و با داشتن سهام کمی مدیریت بانک را بدست بگیرند بدانند که بازار هوشمند است و می فهمد و نهایتا سرکار انها با کرم الکاتبین است. مطمئن باسید نخواهیم گذاشت ماراتون شرکت توسعه عمران کرمان در این بانک اجرا شود. چون هنوز ثروت این بانک که تماما از سال 94 در ترازنامه بانک گزارش می شود و دسترنج مدیران قبلی است به اندازه حداقل 2.5 برابر بدهی بانک در شرایط فعلی می باشد. بد نیست کمی به وجدان خود هم مراجعه و سپس اظهار نظر نمایید. بدانید سهامدارانی هستند که از مدیران ارشد و میانی بانک به ماهیت و ارزش ثروت آنان واقف تر هستند و این بانک در گروه سه بانک خصوصی ثروتمند کشور قرار دارد. محمدضا عرب زاده
ارسال شده در : 6 تیر 1401 ساعت 13:30